Over Reuzepas In de kijker Ouders Kalender Nieuwsbrief Contact
 
 

Reuzepas
Heerestraat 140
2360 Oud-Turnhout
tel : 014 41 00 24
fax : 014 43 53 94
school@reuzepas.be
Ouders en school
Nieuwe ouders zijn op zoek naar een heleboel informatie over onze school. We hopen dat onze website hen een beetje wegwijs maakt.
We willen u goed informeren. We zetten onze deuren graag open en laten u een kijkje nemen.
 • Kennismakingsfilmpje – voor kleuters en hun ouders
  In 2010 maakten de 4 Oud-Turnhoutse basisscholen een filmpje over het reilen en zeilen in een kleuterklas. Op deze manier willen we instappers voorbereiden op hun eerste schooldag, maar willen we ook graag ons onderwijs promoten. U ziet opnames die gemaakt zijn in Salto, Delta, Zwaneven en Reuzepas. Klik hier voor het filmpje of kijk hier onder. • Het onthaalmoment – voor nieuwe kleuters
  Voor elk instapmoment van nieuwe kleuters houden we een onthaalmoment voor ouders met hun kind. We vertellen kort over Reuzepas. We vertellen over die eerste schooldag. We lopen langs, door en in de verschillende kleuterklasjes. Klik hier voor de data van de onthaalmomenten.

 • De integratiedag – voor de oudste kleuters
  Voor de oudste kleuters komt het eerste leerjaar stilaan dichterbij. Ze kijken er naar uit om te leren lezen, schrijven… Het lijkt soms een grote stap. De integratieweek zet de overgang naar het eerste leerjaar in de kijker. Kleuters en kinderen van het eerste leerjaar verwisselen van klas. Tijdens die week nodigen we ook de ouders uit. Kleuters tonen apetrots hun kunnen!

 • De openklasdag – voor de eersteklassers
  Na ruim twee maanden in het eerste leerjaar zijn kinderen al een flink eind op weg in de wereld van letters en cijfers. We nodigen ouders uit om een lees- en rekenles te volgen. We nemen tegelijk een kijkje in alle klassen van de lagere school. We maken kennis met het onderwijs van vandaag. En dat is beslist anders dan vroeger!

 • Eerste schooldag – welkom iedereen!
  Op de eerste schooldag van september staat de koffie klaar. We vieren het begin van het schooljaar. Terwijl de kinderen hun nieuwe klas induiken, nodigen we alle ouders uit voor een welkomstdrankje. De koffie staat klaar. De ouderraad verrast ons met een hapje. Zo gaan we samen van start!