Over Reuzepas In de kijker Ouders Kalender Nieuwsbrief Contact
 
 

Reuzepas
Heerestraat 140
2360 Oud-Turnhout
tel : 014 41 00 24
fax : 014 43 53 94
school@reuzepas.be
Onze laatste nieuwsbrief
Beste ouder(s)

VAN START____________________
Na een deugddoende vakantie zijn we er weer ingevlogen! In onze school mochten we Cas, Emma, Dean, Jarne, Lenn, Noek, Lein, Viktor, Roan en hun ouders verwelkomen!


CONTACT_____________________
In de lagere school ontvingen we meteen vele ouders voor een gesprek met de klasleerkracht. We vinden communicatie tussen ouders en school erg belangrijk. Wij danken alle ouders voor hun luisterbereidheid en de interesse voor het leren en werken van hun kind op school!


HELM OP, FLUO TOP!____________
Fluo is in! Niets mag je tegenhouden om je fluovestje boven te halen. Nu het ’s morgens en ’s avonds wat donkerder wordt, is het belangrijk om zichtbaar te zijn in het verkeer. We roepen iedereen op om zoveel mogelijk een fluovestje aan te doen op weg naar school! Met een fietshelm op, wordt het dubbel zo veilig! Op geregelde tijdstippen zullen we de volgende weken een telling uitvoeren. De klas die procentueel gezien het meeste fluovestjes draagt, verdient een kleine attentie.


GEKRIEBEL____________________
Dinsdag controleerde ons Kriebelteam heel wat klassen op luizen en/of neten. We hadden jammer genoeg onvoldoende ‘vrouwkracht’ om alle klassen te doen: de 1e, 2e en 5e leerjaren werden niet gecontroleerd. In andere klassen waren meerdere meldingen van deze vervelende beestjes! Goed opvolgen is dus belangrijk. De klassen waar luizen en/of neten werden vastgesteld, krijgen binnenkort een hercontrole. Ouders die interesse hebben om na elke vakantie op dinsdag- of woensdagvoormiddag mee te komen kriebelen, mogen een seintje geven!


ONKOSTENNOTA________________
Vandaag ontvangt u de eerste schoolrekening van dit schooljaar. Mocht u onnauwkeurigheden opmerken, meldt u die ons best zo snel mogelijk.
Voor sommige ouders is dit de allereerste keer dat ze van ons een rekening krijgen. We bezorgen hen een korte handleiding voor de oudermodule van i-School. Dat is het softwareprogramma waar we mee werken. Op http://www.i-school.be/login kan iedereen, via een persoonlijke login die u vindt bovenaan de schoolrekening, alle onkosten uitgebreid raadplegen en opvolgen.

Voor een aantal ouders verloopt de betaling automatisch. Zij werken met een domiciliëring. We sturen de betalingsopdracht op vrijdag 16 november naar de bank. Het bedrag gaat op 23 november van uw rekening. Als u nog niet via domiciliëring betaalt maar dit in het vervolg wel liever zou doen, kan dat uiteraard! Nieuwe ouders bezorgen we vandaag een intekenformulier (mandaat). Het formulier vindt u ook op onze website of u kunt een exemplaar opvragen via het secretariaat van de school. De ingevulde formulieren mag u daar ook binnenbrengen.


SAMEN VIEREN________________
Nu zondag om 10.15 u. vindt er een gezinsviering plaats in onze parochiekerk met als thema ‘Groeien in vrede’. Tijdens deze viering wordt ook Josse, het zoontje van juf Bente en meester Hans, gedoopt. We nodigen alle geïnteresseerden uit om mee te vieren.

Een fijn weekend gewenst!
Namens het Reuzepasteam
meester Toon & meester Bert

Agenda
Za 10 nov - textielinzameling – 10 – 12 u.
Zo 11 nov - gezinsviering – 10.15 u. - Oosthoven
Ma 15 nov - ouderraad – 20 u.