Over Reuzepas In de kijker Ouders Kalender Nieuwsbrief Contact
 
 

Reuzepas
Heerestraat 140
2360 Oud-Turnhout
tel : 014 41 00 24
fax : 014 43 53 94
school@reuzepas.be
Onze laatste nieuwsbrief
Beste ouder(s)

SAMEN OP TOCHT VOOR REUZEPAS _________
Voor de 43e keer trekt de Antoniustocht vanavond door de straten van Oosthoven. Meer dan 250 kinderen, ouders en leerkrachten gaan samen op stap, mét een warm hart voor Reuzepas. Dat doet ons erg veel deugd! Het is nog belangrijker dan het hopelijk mooie bedrag dat we bijeen zingen. Uiteraard is ook daarvoor onze dank erg groot!

Alle ingeschreven kinderen krijgen vandaag een briefje mee met de laatste info en het nummer van hun route.

Sommige groepen zijn méér dan volzet:
• Route 6: Wezelakkers
• Route 8: Heieinde
• Route 9: Hueven, Hofstede, Tarweveld

In andere groepen kunnen we nog wat zangers gebruiken: we rekenen er op dat nog een aantal mensen vanavond wil verschuiven naar:
• Route 1: Steenweg op Ravels (onpaar vanaf nr. 145) en Aastraat
• Route 5: Schuurhoven, Bruno’sstraat en Hoge Beemdstraat
• Route 12: Dode Dreef, Karperstraat, P. Kruyfhooftstraat, Verbindingsweg

We verwachten iedereen om 17.45 u. op school, zodat de groepen tijdig kunnen vertrekken. Denk eraan je zichtbaar te maken in het donker! Na de tocht is iedereen van harte welkom in de Wijer voor een heerlijke tas soep of chocomelk.

Kinderen die niet in Oosthoven wonen, krijgen vandaag een Antoniusomslag mee. Zij kunnen die volgende week terug meebrengen en krijgen dan een bedankje.

In de klassen werden de liedjes alvast flink geoefend. Op onze website kunt u ze beluisteren en vindt u de liedteksten, zodat u vanavond ook kan meezingen.


ANTONIUSFEESTEN _____________________
Op zondag 20 januari is er de dieren- en paardenzegening aan de kerk van Oosthoven. Deze traditie, die ook plaatsvindt in het kader van de viering van Sint-Antonius, is een eeuwenlang volksgebruik. De zegening van dieren en de verkoop van de varkenskoppen aan de kerk is een prachtig spektakel. De organisatoren hopen op vele kijklustigen.

Onze ouderraad draagt zijn steentje bij en bemant de toog. Een deel van de opbrengst is dan ook voor de school. Kom gerust eens langs! De dieren- en paardenzegening start omstreeks 11.30 u. De feesttent blijft open tot 18.00 u.


EVALUEREN OM TE EVOLUEREN ____________
De kinderen van de lagere school hebben vandaag hun rapport bij. Naast inzet en betrokkenheid evalueren we uitgebreid houding en leervorderingen. We menen dat het rapport een aanleiding is om met uw kind te praten over de zaken die een pluim verdienen, maar ook samen te bekijken waar het eventueel beter kan.

SAMEN LEZEN __________________________
Elke woensdagochtend van 8.45 tot 9.15 u. lezen de kinderen van het eerste leerjaar samen met ouders in de klas. Omdat het groepje ouders kleiner wordt, zijn we op zoek naar extra ouders, grootouders of familieleden die wekelijks een halfuurtje willen komen meelezen met kleine groepjes van kinderen. Geef gerust een seintje via school@reuzepas.be.

Een gezellig Antoniusweekend!
Namens het Reuzepasteam
meester Toon & meester Bert

Agenda
Vr 18/1 - 43e Sint-Antoniustocht – 17.45 u.
Ma 21/1 - oudercontacten kleuterschool
Di 22/1 - oudercontacten kleuterschool