Over Reuzepas In de kijker Ouders Kalender Nieuwsbrief Contact
 
 

Reuzepas
Heerestraat 140
2360 Oud-Turnhout
tel : 014 41 00 24
fax : 014 43 53 94
school@reuzepas.be
Onze laatste nieuwsbrief
Beste ouder(s)

J’AIME, J’AIME DURBUY ______________
Leren doe je niet alleen binnen de 4 muren van de klas. Neen! Bij voorkeur speelt onderwijs zich geregeld buiten die muren af! Daarom trekken onze vijfde- en zesdeklassers volgende week op bosklassen naar Durbuy. Daar zullen ze een leerrijke, boeiende en actieve week beleven. Hun belevenissen volg je op onze website. We wensen de kinderen en hun leerkrachten veel plezier en duimen voor goed, maar vooral droog weer!


ONTBIJTBOXENACTIE ________________
De inschrijvingen voor de ontbijtboxenactie op zondag 17 maart komen langzaamaan binnen. Maar er kunnen er nog heel wat meer bij. Twijfel er niet aan om uzelf en uw gezin te verwennen met een doos vol lekkers! Denk er aan om tijdig in te schrijven voor deze heerlijke actie! Dat kunt u doen tot en met woensdag 20 februari via het inschrijvingsformuliertje dat we vorige week meegaven of online. We hopen dat ook heel wat mensen zich opgegeven hebben als helpende hand!


WEEK VAN DE KEIGEZONDE KEMPEN ____
Tijdens de Week van de Keigezonde Kempen, die loopt van 1 tot en met 7 maart, organiseert Oud-Turnhout, in samenwerking met de stadsregio en Zitdazo, leuke activiteiten die (groot)ouders samen met hun kinderen kunnen doen. De doelgroep van de kinderen is 0-12 jaar. U dient zich in te schrijven voor deze activiteiten met uitzondering voor het zwemmen in Beerse en Turnhout. Op de website www.gezondgezind.be vindt u meer informatie.


NIEUWE AUTORITEIT ________________
Basisschool Zwaneven organiseert een ouderavond omtrent dit nieuwe opvoedingsmodel waarbij ‘macht’ plaats ruimt voor ‘kracht’. Het model biedt eigentijdse handvaten voor de opvoeding en geeft een andere kijk op het organiseren van ‘zorgzame, respectvolle en waakzame’ relaties met kinderen en jongeren. Er wordt resoluut gekozen voor een nieuwe grondhouding, nl. het zorg dragen voor je kracht als gezagsdrager in plaats van het controleren van het gedrag van het kind/de jongere/de ander.

Basisschool Zwaneven stelt deze ouderavond open naar ouders en leerkrachten van alle scholen. De avond vindt plaats op dinsdag 26 februari in de Djoelen. Deuren gaan open om 19 u., de lezing start op 19.30 u. Graag een seintje voor 18 februari op info@zwaneven.be indien u aanwezig wil zijn.

Een zonnig weekend gewenst!
Namens het Reuzepasteam
Meester Toon en meester Bert

Agenda
18 – 22 feb / bosklassen Durbuy – 5e en 6e lj.
Zo 17 mrt / ontbijtboxenactie (inschrijven voor woensdag 20 februari)