Over Reuzepas In de kijker Ouders Kalender Nieuwsbrief Contact
 
 

Reuzepas
Heerestraat 140
2360 Oud-Turnhout
tel : 014 41 00 24
fax : 014 43 53 94
school@reuzepas.be
Onze laatste nieuwsbrief
Beste ouder(s)

Maandag mochten we twee nieuwe instappertjes verwelkomen op Reuzepas: Dyre en Lewis. We wensen deze kleuters en hun ouders een fijne tijd op onze school!


Volgende week houden de 5-jarigen en de kinderen van het eerste leerjaar een integratieweek. We willen de overgang van de kleuter- naar de lagere school zo vlot mogelijk laten verlopen. Met het verhaal van “het letterwinkeltje” duiken de kinderen onder in de wereld van letters en cijfers. Het is het hoogtepunt van heel wat integratieactiviteiten die we de afgelopen maanden deden met deze kinderen. Vrijdag verwelkomen we ouders van 5-jarigen op school om kennis te maken met de werking van het eerste leerjaar. Dinsdag zijn er oudercontacten voor deze ouders gepland.


De afgelopen weken kwamen heel wat kinderen met de fiets. Regelmatig geraakte er een fietssleuteltje zoek. We raden iedereen aan om een sleutelhanger mét naam aan zijn of haar fietssleuteltje te hangen. Ze vallen dan harder op als ze verloren zijn en kunnen snel terugbezorgd worden aan de eigenaar. Het is sowieso een goed idee om al je spullen te naamtekenen.


De kinderen van het zesde leerjaar starten aan hun laatste weken op Reuzepas. In september zullen velen van hen met de fiets naar een middelbare school rijden. De afgelopen weken hebben we dan ook verschillende verkeerssituaties geoefend met hen. Op donderdag 31 mei is er zelfs een fietsexamen voor deze zesdeklassers. De bewegwijzering van deze route hangt in heel onze gemeente. Het zijn blauwe verkeersbordjes met pijlen. Ouders die graag de route met hun kind vooraf eens fietsen, kunnen dat doen: het parcours start en eindigt aan de parking van De Hoogt.

We willen uitdrukkelijk vragen dat de fiets van deze kinderen in orde is. Dat geldt trouwens voor alle keren dat we met kinderen op fietsuitstap gaan. Geregeld blijken fietsen niet in orde en dat levert soms onnodig gevaar op. Dus kijk zeker na of de fiets van uw kind in orde is!


Op zaterdagnamiddag 2 juni staat ons schoolfeest geprogrammeerd! Met als titel “Dromen met je ogen open” duiken we die dag onder in een echte sprookjeswereld. Het wordt een fantasierijk schoolfeest! Laat u verrassen en zet de datum met stip in uw agenda!

Vandaag bezorgen we u de kleurrijke affiche van dat schoolfeest. We hopen dat ze een mooi plaatsje krijgt achter de vele ramen in Oosthoven en ver daarbuiten.

Een schoolfeest kan alleen maar slagen als we kunnen rekenen op heel wat hulp: bij het opstellen, achter de toog, aan de barbecue, bij het opruimen,… Denk niet: iemand anders zal het wel doen. Vele helpende handen maken licht werk. U kunt intekenen op het formulier dat uw kind mee krijgt of dat u vindt achter deze link. Alvast bedankt!

Geniet van het verlengd weekend!
Namens het Reuzepasteam
Meester Bert

Agenda
Ma 21/5 - Pinkstermaandag – vrije dag
Di 22/5 - oudercontacten 5-jarigen
Vr 25/5 - openklasdag 1e leerjaren voor ouders van 5-jarige kleuters
Do 31/5 - fietsexamen 6e leerjaren
Za 2/6 - schoolfeest – vanaf 13.30 u.