Over Reuzepas In de kijker Ouders Kalender Nieuwsbrief Contact
 
 

Reuzepas
Heerestraat 140
2360 Oud-Turnhout
tel : 014 41 00 24
fax : 014 43 53 94
school@reuzepas.be
Onze laatste nieuwsbrief
Beste ouder(s)

Na een deugddoende paasvakantie zijn we dinsdag vol enthousiasme en frisse moed aan het derde trimester begonnen.

3 instappertjes stapten voor de eerste keer door onze schoolpoort: Michal, Lucas en Dwayne. We willen deze kinderen en hun ouders een bijzonder welkom heten op Reuzepas.


Deze week kwam onze klassenraad samen. De schoolloopbaan van de zesdeklassers loopt namelijk op zijn laatste Reuzepas-benen. Vanuit de school willen we steeds een weloverwogen studieadvies voor het secundair onderwijs meegeven. Dat advies is gegroeid vanuit het overleg met alle collega’s van de lagere school en soms met medewerking van het CLB. Tijdens de oudercontacten van volgende week worden deze adviezen toegelicht aan de ouders van de zesdeklassers.


Het Kriebelteam controleerde de voorbije week alle kleuters en leerlingen. Er waren een vijftal meldingen van luizen of neten. Zoals steeds kregen enkel de kinderen van de betrokken klas een meldingsbrief. Over 2 weken is er een hercontrole in deze klassen. We rekenen er op dat alle ouders hun verantwoordelijkheid nemen en de haren van hun kinderen behandelen.

Dankjewel aan alle kriebelouders! De volgende controles voor alle leerlingen zijn pas gepland in september. In tussentijd rekenen we er op dat u zelf uw kind af en toe controleert op luizen en/of neten. Wij zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers die ons kriebelteam willen versterken. Hopelijk kunnen we het nieuwe schooljaar starten met een uitgebreid team aan kriebel(groot)ouders.


Een nieuwe fietsenstalling: het is wel wat wennen nu vele kleuters en leerlingen met de fiets komen. Op een extra infobrief bezorgen we je wat bijkomende afspraken omtrent het gebruik van de fietsenstalling. Op die manier loopt het ’s morgens en ’s avonds vlot voor iedereen!

Het gebeurt geregeld dat een kind zijn of haar fietssleuteltje verliest. Meestal wordt dat wel teruggevonden, maar het is nog handiger om een sleutelhanger mét naam aan de fietssleutel te hangen. Op die manier kunnen we gevonden sleuteltjes veel sneller terug bezorgen. We hebben ondertussen al een hele verzameling!

Vandaag wordt een poort aan de fietsenstalling geplaatst. Die zullen we dagelijks sluiten. In principe hoeven fietsen dan niet meer op slot, zodat sleuteltjes ook minder snel kwijt kunnen geraken.Denk eraan: deze zone tegenover de school is een kiss & ridestrook! We merken dat ouders er parkeren om hun kind naar school te brengen of op te halen. Dat is niet de bedoeling! Parkeren kan aan de Heischuur of aan de kerk. De kiss & ridestrook is enkel om kinderen in- of uit te laten stappen. Dank om hiermee rekening te houden!

Een zonnig weekend gewenst!
Namens het Reuzepasteam
Meester Bert

Agenda
Za 21 april - textielinzameling – 10 - 12 u.
Ma 23 april - zwemmen 1e en 3e leerjaren
Ma 23 april - oudercontacten 5A en 6e leerjaar
Ma 23 april - ouderavond voor 5-jarigen
Di 24 april - oudercontacten 6e leerjaar