Over Reuzepas In de kijker Ouders Kalender Nieuwsbrief Contact
 
 

Reuzepas
Heerestraat 140
2360 Oud-Turnhout
tel : 014 41 00 24
fax : 014 43 53 94
school@reuzepas.be
Onze laatste nieuwsbrief
Beste ouder(s)

Het schooljaar zit er bijna op... nog een week en we sluiten de schoolpoort voor een tijdje. Er staan nog wat leuke activiteiten gepland voor verschillende klassen en plannen worden al gesmeed voor het komende schooljaar.

Het einde van het schooljaar is altijd een beetje spannend. Alle kleuters komen in een nieuwe klasgroep. Ook de leerlingen van het 2e en 4e leerjaar verdelen we opnieuw om er evenwichtige klasgroepen van te maken. We zijn dan ook al even bezig om die klasindelingen goed te overdenken en voor te bereiden.

We maken er degelijk werk van om iedereen een goed plekje te geven en vragen uw vertrouwen in onze keuzes met én voor de kinderen.

Volgende maandag houden we een doorschuifmoment in de lagere school. Alle kinderen kennen dan hun nieuwe juf of meester.

Met de toekomstige eersteklassers spelen we het Reuzepas-verdeelspel. We bezorgen u die dag een aparte brief met de klasindelingen. Ook aan alle kleuters en andere leerlingen geven we die dag een lijst mee met de klasverdeling voor volgend schooljaar.


Voor de zesdeklassers komt ook het afscheid in zicht. Sommige van hen zaten 9 of 10 jaar op Reuzepas. Naar goede gewoonte willen we alle leerlingen van het 6e leerjaar op een officiële manier uitwuiven op woensdag 27 juni om 19.30 u.


Vertel het hem nog niet, maar woensdag verrassen we Ronny. Na heel wat jaren op Reuzepas, gaat hij op 1 september op pensioen. We willen aan alle kinderen vragen om op woensdag 27/6 in ‘werkmankledij’ naar school te komen (overall of ruiten hemd, helm…). Kinderen van de lagere school mogen ook een speelgoedattribuut meebrengen als ze dat wensen (een plastic boor, hamer,…). Vertel ook je kind(eren) om niks te verklappen aan Ronny!


Volgende week staan er nog 2 officiële momenten gepland: op dinsdag overhandigen we aan het OCMW een aantal vakantiepakketten voor kinderen. Het afgelopen schooljaar organiseerden we met de 4 SCHOT-scholen het project Om-armen en zamelden geld in. Daarmee kochten we zaken waarvan we weten dat kinderen (in gezinnen die het minder breed hebben) er veel deugd aan zullen beleven.

Op donderdag komt een afvaardiging van de gemeente en het IOK langs: zij zetten ons in de bloemetjes en overhandigen een cheque. Ze willen ons feliciteren met alle Mooimakers-acties van dit schooljaar: operatie Proper, Zero-afval, de Dat-kan-beter-(m)eter, de wereld-waterdag, de buitenspeeldag,... Een dikke proficiat aan alle kinderen en leerkrachten die zich een heel schooljaar hebben ingezet!


Vrijdag sluiten we het schooljaar gezamenlijk af om 10.45 u. op de speelplaats. Ook u bent dan van harte welkom om de vakantie mee in te zetten en om de zesdeklassers uit te wuiven die Reuzepas verlaten en een nieuwe stap zetten in hun schoolloopbaan.


Vergeet niet om volgende week eens langs de gevonden voorwerpen te lopen. Die staan uitgestald in de hal van ‘de Passer’.

Een fijn weekend!
Namens het Reuzepasteam
Meester Bert

Agenda
Ma 25/6 - doorschuifmoment
Di 26/6 - uitstap 3e en 4e lj.
Wo 27/6 - receptie 6e leerjaar – 19.30 u.
Do 28/6 - uitstap 1e, 2e en 6e leerjaar
Vr 30/6 - einde schooljaar om 11 u. / opvang is voorzien tot 12 u.