Over Reuzepas In de kijker Ouders Kalender Nieuwsbrief Contact
 
 

Reuzepas
Heerestraat 140
2360 Oud-Turnhout
tel : 014 41 00 24
fax : 014 43 53 94
school@reuzepas.be
Onze laatste nieuwsbrief
Beste ouder(s)

TALENT VOOR TECHNIEK________________
Maandag en dinsdag hadden we de Technotrailer van de Provincie Antwerpen op bezoek. De leerlingen van 5 & 6 kregen een waaier aan workshops omtrent wetenschap en techniek. Een boeiend gebeuren! Enkel foto’s vind je op onze website.


GOED OP WEG________________________
Afgelopen week was het Week van de Mobiliteit. We zijn blij dat vele ouders en kinderen de moeite doen om te voet of met de fiets naar school te komen! We danken ook graag iedereen die er dagelijks mee voor zorgt dat onze schoolomgeving veilig is voor de vele kinderen! Onze wijkagent merkte de voorbije weken op dat vooral de kinderen goed hun best doen in het verkeer, maar dat niet alle volwassenen zich aan de regels houden. Het gaat dan vooral over oversteken waar het niet mag. We vragen nog eens duidelijk om de zebrapaden te gebruiken daarvoor. Daarnaast willen we er nog eens op wijzen dat de kiss&ride-strook aan de Heischuur enkel dient om kinderen te laten in- en uitstappen en niet om te parkeren.

Donderdag controleerde de politie alle fietsen van de kinderen van de 3e, 4e, 5e en 6e leerjaren. Over het algemeen bleken de fietsen redelijk goed in orde. Voor de fietsen met gebreken komt er een hercontrole eind oktober. We vragen alle ouders om zo snel mogelijk de fiets van hun kind goed in orde te brengen. Dinsdag rijden we met de kinderen van 4 t/m 6 naar de veldloop. Een fiets die niet in orde is (en dan gaat het vooral over de remmen en de fietsketting) zorgt voor gevaar. Niet alleen voor de fietser zelf, maar ook voor de rest van klas. Dank om er snel werk van te maken!


BLIJ MET ALLE (sch)OUDERS_____________
Afgelopen maandag vergaderden we met de ouderraad. We zijn ontzettend blij dat een flinke groep ouders op die manier onze school ondersteunt. Het is een teken dat mensen Reuzepas een warm hart toedragen en hun steentje willen bijdragen om onze school mee vorm te geven. Daar hechten we veel belang aan. We waarderen enorm de manier waarop elke ouder – op zijn of haar manier – Reuzepas mee doet draaien! Uiteraard zijn nog meer geďnteresseerden welkom op de volgende vergadering op 15 oktober.


LEESVOER___________________________
De eerste grote activiteit komt al in zicht! Op vrijdag 12 oktober organiseren we onze jaarlijkse boekenbeurs. We geven vandaag briefjes mee waarin we vragen naar helpende handen. Nieuw: u kunt dit formulier ook online invullen!


SPORTEN IS GEZOND___________________
Dinsdag is het veldloop voor de kinderen van de lagere school. Iedereen kreeg vorige week een flyer met de uren. Je vindt hem ook online. Vergeet niet om je eigen drinkbus mee te nemen! Ouders die meefietsen zijn ook welkom.

De kinderen van de 2e tot en met 6e leerjaren krijgen een uitnodiging voor de Zilvermeerloop. Op woensdagnamiddag 24 oktober trekken we naar het Zilvermeer om deel te nemen aan dit plezante sportevenement. Onze vierdeklassers zijn dan op Keiklassen in Balen, maar we hopen op heel wat sportievelingen uit de andere leerjaren. Als we voldoende deelnemers hebben, mogen we volgend schooljaar opnieuw een sportdag organiseren in het Zilvermeer. Ook voor de Zilvermeerloop kan je online schrijven.


DIRECTIETEAM_________________________
De volgende maanden zal meester Bert een aantal taken op zich nemen als coördinerend directeur van SCHOT, de scholengemeenschap van de 4 Oud-Turnhoutse basisscholen. Op Reuzepas zal hij gedurende die tijd ondersteund worden door meester Toon. Met dit tijdelijk-tandem-directieteam zorgen we ervoor dat Reuzepas blijft draaien, zoals u gewoon bent.


EERSTE COMMUNIE_____________________
Ouders die hun kinderen willen inschrijven voor de eerste communie doen dat best deze week nog via de inschrijfmodule op de website www.kinderkerkoudturnhout.com.


VRIJE DAG____________________________
Maandag is het geen school We wensen iedereen een fijn lang weekend!

Namens het Reuzepasteam
meester Bert, meester Toon

Agenda
Ma 24 sep - vrije dag
Di 25 sep - veldloop
Vr 28 sep - rapport 1e leerjaar
Vr 12 okt - Reuzepasboekenbeurs
Wo 24 okt - Zilvermeerloop