Over Reuzepas In de kijker Ouders Kalender Nieuwsbrief Contact
 
 

Reuzepas
Heerestraat 140
2360 Oud-Turnhout
tel : 014 41 00 24
fax : 014 43 53 94
school@reuzepas.be
Onze laatste nieuwsbrief
Beste ouder(s)

Een dagje vroeger dan dat u gewend bent. Morgen is het sportdag in het Zilvermeer voor de kinderen van de lagere school. Denk aan warme, sportieve kledij, stevige (sport)schoenen, een lunchpakket een (gezond) tussendoortje, en drankje. De kinderen zijn pas om 16.00 u. terug op school.


We kondigden het reeds aan op de vorige nieuwsbrief: de STRAPdag op vrijdag 22 september. Strappen = stappen en trappen!

De doelstelling van de STRAPdag is het aanmoedigen van kinderen, ouders en leerkrachten om zich duurzaam en veilig naar school te verplaatsen. Deze dagelijkse verplaatsing te voet of met de fiets doen, heeft een positief effect op vlak van milieu, mobiliteit en het is gezond voor je kind!

Niet vergeten: donderdag komt de politie alvast langs om alle fietsen te controleren van de kinderen van de 3e t/m de 6e leerjaren!


In het begin van het schooljaar is het nodig om een aantal verkeersafspraken te herhalen:
Oversteken doen we op het zebrapad en gebeurt altijd te voet.
De kleine poort van de fietsenstalling is voor voetgangers zonder fiets en de grotere poort voor voetgangers met fiets aan de hand.
Als we van de fietsenstalling naar het zebrapad gaan, wandelen we naast de fiets.
Parkeren doen we op de parkings en zeker niet op de voetpaden nabij de school.


Op maandag 18 september vindt de eerste ouderraad van dit schooljaar plaats. Op de ouderinfoavonden vertelden we uitgebreid over de werking en deden we een warme oproep naar leden. Kom gerust eens langs, we hopen een aantal nieuwe gezichten te mogen verwelkomen!


Dinsdag 19 september gaan de leerlingen van de lagere school de sportieve toer op tijdens de jaarlijkse veldloop. De tijdstippen waarop er gelopen wordt kreeg u vorige week mee op een flyer en vindt u op onze website. Aarzel niet om te komen supporteren! 1, 2 en 3 gaan in de namiddag met de schoolbus. Aan de ouders van 4, 5 en 6 die in de voormiddag kunnen gaan kijken, willen we vragen om mee te fietsen van en naar de school. Zo hebben we een aantal extra begeleiders. We vertrekken telkens een halfuur voordat er opgewarmd wordt. Geef even een seintje aan de leerkracht via de agenda van uw kind als u kunt meefietsen.


Alvast een gezellig weekend gewenst!
Namens het Reuzepasteam
meester Bert


Agenda
Vr 15/9 - sportdag Zilvermeer
ma 18/9 - ouderraad 20.00 u.
di 19/9 - veldloop
do 21/9 - fietscontroles 3e t/m 6e lj.
vr 22/9 - STRAPdag