Over Reuzepas In de kijker Ouders Kalender Nieuwsbrief Contact
 
 

Reuzepas
Heerestraat 140
2360 Oud-Turnhout
tel : 014 41 00 24
fax : 014 43 53 94
school@reuzepas.be
Onze laatste nieuwsbrief
Beste ouder(s)

SPELEN x1 ___________________________________
Donderdag maakten we een geslaagde start van ons jaarthema spelen. Voor even schoven we alle lessen en activiteiten aan de kant en kwamen we met onze kleuters, leerlingen en leraars samen op de speelplaats. Met een heuse spelen-flashmob zetten we een aantal, soms “vergeten”, spelletjes in de kijker:
• zakdoek leggen
• verstoppertje kiekeboe
• mijnenveld
• vos, kom uit je hol
• 1-2-3-piano,
• tikkertje door de benen
• moeder, hoe laat is het?
Voor heel wat kinderen toch wel wat nieuwe impulsen om samen leuke speeltijden te beleven!


SPELEN x2 ___________________________________
De jeugddienst van onze gemeente zorgde vandaag, samen met de leiding van enkele jeugdbewegingen, voor nog meer spelletjes op de speelplaats. Het was dan ook de Dag van de Jeugdbeweging.


SPELEN x3 ___________________________________
Het belang van spelen werd toevallig nog eens extra onderstreept in een onlangs verschenen klinisch rapport van de American Academy of Pediatrics (APP): spelen helpt kinderen bij het ontwikkelen van hun sociaal-emotionele en cognitieve vaardigheden, hun taalgebruik en zelfregulering. Daarnaast helpt het kinderen omgaan met stress en zorgt samenspel voor een gezonde band tussen kinderen en hun verzorgers. Het belang van ‘speel-tijd’ voor kinderen kan niet genoeg worden benadrukt. Het APP raadt dokters zelfs aan om kinderen een wel heel ongewoon recept voor te schrijven: namelijk een ‘recept om te spelen’. De boodschap is duidelijk, het probleem is echter dat veel kinderen te weinig spelen. Uit de resultaten van een enquête die werd afgenomen onder ruim 9000 kinderen, blijkt dat slechts de helft dagelijks mee naar buiten werd genomen voor een wandeling of speelkwartier. Dagelijks spelen zorgt ervoor dat kinderen creatief, nieuwsgierig en gezond opgroeien, zegt het APP. Dat willen we met ons jaarthema spelen mee onderstrepen, maar laat het ook voor ouders een ‘huiswerk’ zijn.


BLIJ NIEUWS _______________________________
Juf Katrien, Steve en Lowie mochten Leonie verwelkomen in hun gezin. We wensen hen een welgemeende proficiat toe met de geboorte!


BOEKEN___________________________________
Onze boekenbeurs was een succes: er werd voor 4162, 64 euro aan boeken verkocht. De school krijgt een bon ter waarde van 20% van dit bedrag. Dat besteden we aan prenten-, lees- en weetboeken om de klasbibliotheken aan te vullen. Zo vernieuwen we jaarlijks het leesvoer in de klas een beetje. Een dankjewel aan alle bezoekers, helpende handen en aan de ouderraad die de boekenbeurs organiseerde!


SPORTIEF __________________________________
Woensdag zetten zo’n 52 Reuzepassers hun beste beentje voor op de Zilvermeerloop. Alvast een pluim voor deze sportievelingen! We vertrekken op school om 12.05 u. en zijn terug omstreeks 16.45 u. Denk aan sportieve kledij, een lunchpakket en een drankje.


KEI…KLASSEN ______________________________
Keitof, keizalig, keigaaf, keiplezant... zijn woorden die we kennen van onze kinderen. Ze drukken een krachtige belevenis uit. De vierdeklassers vertrekken woensdag op Keiklassen. Ze verblijven drie dagen op de Keiheuvel te Balen. Samen leren, samen sporten, samen ontdekken en een stukje samen leven. We wensen hen drie boeiende dagen toe!

Een fijn weekend
Namens het Reuzepasteam
meester Toon & meester Bert

Agenda
Ma 22 okt - zwemmen 3e en 4e lj.
Ma 22 okt - theaterbezoek 4e, 5e en 6e lj.
Di 23 okt - theaterbezoek 1e, 2e en 3e lj.
24-26 okt - Keiklassen 4e leerjaren
Wo 24 okt - Zilvermeerloop – namiddag
Do 25 okt - theaterbezoek 3-, 4- en 5-jarigen
Vr 26 okt - rapport
Vr 26 okt - textielinzamelactie
Za 27 okt - textielinzamelactie van 10-12 u.