Over Reuzepas In de kijker Ouders Kalender Nieuwsbrief Contact
 
 

Reuzepas
Heerestraat 140
2360 Oud-Turnhout
tel : 014 41 00 24
fax : 014 43 53 94
school@reuzepas.be
Onze laatste nieuwsbrief
Beste ouder(s)

Het schooljaar zit er bijna op... nog week en we sluiten de schoolpoort voor een tijdje. Er staan nog wat leuke activiteiten gepland voor verschillende klassen en plannen worden al gesmeed voor het komende schooljaar.

Het einde van het schooljaar is altijd een beetje spannend. Alle kleuters komen in een nieuwe klasgroep. Ook de leerlingen van het 2e en 4e leerjaar verdelen we opnieuw om er evenwichtige klasgroepen van te maken. We zijn dan ook al even bezig om die klasindelingen goed te overdenken en voor te bereiden.

We maken er degelijk werk van om iedereen een goed plekje te geven en vragen uw vertrouwen in onze keuzes met én voor de kinderen.

Volgende maandag houden we een doorschuifmoment in de lagere school. Alle kinderen kennen dan hun nieuwe juf of meester.

Met de toekomstige eersteklassers spelen we het Reuzepas-verdeelspel. We bezorgen u die dag een aparte brief met de klasindelingen. Ook aan alle kleuters en andere leerlingen geven we een lijst mee met de klasverdeling voor volgend schooljaar.

Vergeet niet om volgende week eens langs de gevonden voorwerpen te lopen. Die staan uitgestald in de hal van ‘de Passer’.

Voor de zesdeklassers komt ook het afscheid in zicht. Sommige van hen zaten 9 of 10 jaar op Reuzepas. Naar goede gewoonte willen we alle leerlingen van het 6e leerjaar op een officiële manier uitwuiven op woensdag 28 juni om 19.30 u.

Vrijdag sluiten we het schooljaar gezamenlijk af om 10.45 u. op de speelplaats. Ook u bent dan van harte welkom om de vakantie mee in te zetten en om de zesdeklassers uit te wuiven die Reuzepas verlaten en een nieuwe stap zetten in hun schoolloopbaan. Om de voormiddag te overbruggen, kunt u van 8.45 u. tot 10.30 u. in de Wijer terecht voor het oudercafé.

De ouderraad vergaderde maandag voor de laatste keer dit schooljaar. Deze mensen hebben een jaar lang meegedacht over ons onderwijs en hebben ook vaak hun helpende hand uitgestoken. Enkele ouders stoppen als lid van de ouderraad, omdat hun kind de school verlaat. We danken hen graag voor hun jarenlange inzet!

Voor volgend schooljaar zijn we op zoek naar nieuwe leden om de groep te versterken. Hebt u interesse om deel uit te maken van deze ouderraad, dan kunt u op de eerste ouderraad van september vrijblijvend een kijkje komen nemen! Dan weet u onmiddellijk of het iets voor u is of niet. We vergaderen 8 keer per schooljaar in het Kraaiennest. Dat is de naam van onze leraarskamer. We hopen u te mogen verwelkomen op onze eerste vergadering op maandag 18 september om 20 u.

Als bijlage bij deze nieuwsbrief, bezorgen wij u ook alle data en uren van de ouderavonden in september.

Een fijn weekend!
Namens het Reuzepasteam
Meester Bert

Agenda
Ma 26/6 - doorschuifmoment
Di 27/6 - uitstap 3e en 4e lj.
Wo 28/6 - receptie 6e leerjaar – 19.30 u.
Do 29/6 - uitstap 1e, 2e, 5e en 6e leerjaar
Vr 30/6 - einde schooljaar om 11 u.; opvang is voorzien tot 12 u.